Jeg er i gang med jule"baksten". Jeg er ikke veldig god på tradisjonell bakst. Pepperkaker smaker bedre når de kommer fra butikken, og småkaker smaker best når de er nystekt, syns jeg. =) Men konfekt derimot, DET er smaskens! Dessuten er det fine juleaver til de som har alt og som bare ønsker seg snille barn. ;)
Årets første konfekt er sjokoladeglaserte appelsinser, eller orangettes som jeg leste at det egenglig heter. Jeg prøvde å lage slike i fjor også, men mangel på erfaring og en ikke så veldig god oppskriftsbeskrivelse gjorde at det blei mye mer arbeid enn moro. I år har jeg lært litt, og forhåpentligvis går det litt greiere. Cluet er tydeligvis å ta seg gooood tid...
Første steget er å skrelle appelsinene. Det høres ikke så komplisert ut, men når man først skal skrelle, så fjerne det hvite på baksiden av skallet og til slutt dele i smale strimler blir det en nokså langdryg affære. Jeg fant ut at det fint gikk an å dandere seg til i stua foran TV'n. (Så slapp jeg å stå alene på kjøkkenet en fredagskveld).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhQBAuOZBj8CC_HDTjTRhqKrAAUyw3-Oi_f8SfugNp3pWZYU31o6CFTKdOjhnKvtRyIpZyyS3uyJKTlR80NDSg5SNdpQgJDgZwvmkluaaN_pvKShi8lNd7cJZqX4SM8o9XFzQDp0RKE-im/s200/03122011161.jpg)
Slik så appelsinene ut da jeg var ferdig med dem. Hva gjør man med så mange skrelte appelsiner egentlig? Er altfor mange til at de bare kan spises iallefall..
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8_R8AVAvyFum-punC3sgxODEECajS470duJLIcM9p3M9D0e0yldPZ0LEPKisvfIF3b2_74w1meAF6DHNT921fbWkMSbM2Qr4bUw_9toSxvN0l_qQAwwqckq704mI07D4T0MBPi3lJ6Gx5/s200/03122011160.jpg)
Appelsinstrimlene ble lagt i kokende vann, kokte to minutter og ble helt i en sil. Så skiftet jeg vannet og gjorde det en gang til (dette fjerner visstnok en del bitterhet, vannet ble i allefall helt gult). Til slutt lagde jeg sukkerlake av 1liter vann og 1kg sukker og kokte appelsinstrimlene i dette i en time. Så ble alt satt til avkjøling over natta.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifa7FO_FZnwX7Rfd_WbijjTzhEO-rUD-wGuQYG9zr7t2lS2iX97KMu_wfnvy_QTBBEJ6Af_kBqqfU6qhkrpPcVLXu8TQGaTkbEsRL4i4pAdxE104YCYiwuVd6Frnujm9Pajj_IY2m663ye/s200/03122011159.jpg)
I dag begynte del 2 av prosessen; tørking... Alle strimelene ble lagt ut til tørk. Og i morra skal hver enkelt dyppes i sjokolade før de skal tørkes igjen. Da er de forhåpentligvis ferdige (og gode) og kan legges i esker... I fjor ble de seende ut som sjokoladeklumper så den delen er jeg litt spent på.. ;) Den som venter får sjå!
Mens appelsinene tørker må jeg finne på noe annet godt å lage. Jeg lot meg friste av
Vibekes innlegg , mulig det blir oreotrøfler? (Det høres iallefall mye hyggeligere ut enn mannens forslag om å rydde i kjelleren.. :P).
God lørdag alle sammen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar